Image

Hotspots in het Havenkwartier

Breda staat bekend als een historische stad met een centrum vol eeuwenoude monumenten. Maar Breda is ook nieuw, urban en industrieel. En dat zie je terug in het Havenkwartier. Je hoeft niet meer naar het centrum om te borrelen of te shoppen. De leukste plekken rondom Backer+Rueb, van koffie tot diner, zijn allemaal op loopafstand. We nemen je een dag mee in dit
karakteristieke gebied.

10.00 uur | Bootje varen

Het centrum van Breda wordt omringd door singels, die zich perfect lenen voor een boottocht. Ontdek Breda eens vanaf het water! Net alsof je op vakantie bent in eigen stad. Stap op bij Sloepverhuur Breda, naast Belcrum Beach. Vaar vanaf hier over de singels naar ’t Spanjaardsgat, de Grote Kerk en de iconische Koepelgevangenis.
Sloepverhuur Breda, Veilingkade 12


 Image

12.00 uur | Koffie bij Belcrum Beach

Nadat je Breda vanaf het water hebt bezichtigd, is het tijd voor koffie! Plof neer bij Belcrum Beach, hét stadsstrand van Breda. Geniet van een drankje terwijl de kinderen in het zand spelen. Heerlijk toeven hier!
Leuk om te weten: het paviljoen van Belcrum Beach is helemaal gemaakt van restmaterialen.
Belcrum Beach, Veilingkade 12A 

13.00 uur | Lunchen bij Radio Pannekoek

Wandel daarna op je gemak naar STEK, dé innovatieve en groene hotspot van Breda. Een leuke plek om te lunchen is Radio Pannekoek: een pannenkoekenhuis anno nu, maar ook een radiostation én een bar. Een hotspot op STEK die je nietmag missen als je op het Haveneiland bent. Bestel een classic pannenkoek, eentje met aardbeien en room, of ga voor een hartige variant.
Radio Pannekoek, Veilingkade 9B 


 Image

 Image

14.30 uur | Shoppen op STEK

Nu je toch op STEK bent, kun je net zo goed een kijkje nemen bij de leuke winkels hier. STEK is een broedplaats voor kunstenaars en ondernemers, allemaal met een bijzonder groen verhaal. Toekomstbewust, duurzaam en innovatief. Kijk bij Stam Indoor, waar Eva interieurdesigns van hergebruikte stoffen verkoopt. Bij Stadsjutterij kun je heerlijk vintage shoppen en bij PlaSTiEK maken ze wandtegels van plastic afval.
STEK, Veilingkade 9A 


 Image

 Image

 Image

16.00 uur | Biertje bij BRACK

Steek het water over via de brug en strijk neer bij BRACK voor een biertje. Je hebt de keuze uit maar liefst 34 bieren van de tap! BRACK zit in de voormalige machinehal van Backer+Rueb. Hier voel je het oude industriële verleden, terwijl je uitkijkt op het water met een biertje in de hand. De perfecte plek voor een borrel.
Wist je dat de tafels, krukken en de bar zijn gemaakt van Bredase bomen? In het hout staat in welke straat in Breda de boom heeft gestaan.
BRACK, Speelhuislaan 173A 

18.30 uur | Dineren bij de Veestallen

Tijd voor het diner. Dat doe je natuurlijk bij De Veestallen aan de iconische Speelhuislaan in de Belcrum. Een internationale menukaart en gastvrij genieten met twee hoofdletter G’s.
De Veestallen, Speelhuislaan 150


 Image

21.00 uur | Drankje bij Pier15

Pier15 is de place to be voor urban sports in Breda. Hier leven skaters zich uit in het indoor skatepark of in de buitenbowl. Niet zo’n dare devil? Geniet op het terras van de spectaculaire moves. Wie weet treedt er wel een upcoming bandje op en kunnen de voetjes van de vloer.
Pier15, Veilingkade 12