Image

Over Backer+Rueb

Wonen en werken, inspiratie opdoen en voluit leven, op Backer+Rueb komt het allemaal samen. Dit nieuwe stadsdeel verrijst ten noordwesten van het centraal station. Een dynamische plek waar ooit stoomlocomotieven werden vervaardigd die wereldwijd reputatie genoten. Wat betreft de historie van dit gebied – waar design, vakmanschap en plezier elkaar al decennialang kruisen – is dat nog maar het begin.


 Image

Nieuwe generatie

Na jarenlange stilstand komt het Backer+Rueb-terrein weer op stoom voor een nieuwe generatie stadsbewoners. Er is ruimte voor rust, maar juist ook voor reuring – afhankelijk van waar iemand met gezin, collega’s of juist solo op een bepaald moment van de dag aan toe is. Een veilige thuishaven. En dat alles in een eigenzinnige, uitdagende omgeving met allure, barstend van de creatieve energie en met veel groen. Dat is uniek in Nederland. De rondzingende creativiteit, de hechte community, de afwisselende bouwstijl, de natuur en het water geven een dosis nieuwe energie.


 Image

 Image

Historie en charme

De industriële historie en de charme van creatieve makers wordt natuurlijk in ere gehouden. Terwijl er doelbewust nieuwe kansen worden gecreëerd voor de kunsten en innovatie. Voor Bredanaars’ bekende plekken zoals Brack, de Bredase Bomen, Electron en Klavers Jansen, gelegen ten noorden van het station van Breda, maken daarbij een indrukwekkende renaissance door.


 Image

Community spirit

Vanaf het begin is Backer+Rueb ontwikkeld in samenwerking met stadsgenoten en ondernemers. Er heerst een community spirit, waar ruimte is voor een verscheidenheid aan inwoners. In deze grootstedelijke, groene omgeving zijn creativiteit, inclusiviteit, groen, duurzaamheid en welzijn vanzelfsprekend. Maak kennis met het vooruitstrevende nieuwe gezicht van Breda.