Image

Programma informatieavond 30 mei

Op maandag 30 mei geven we je in de hal van BRACK een update van de plannen voor Backer+Rueb. Je bent welkom van 17.30 tot 21.00 uur aan de Speelhuislaan 173a. Je kunt op elk moment komen om te praten over diverse zaken zoals het stedenbouwkundig plan, het ontwerp van de eerste woningen en het ontwerpbestemmingsplan dat nu ter visie ligt. Vanwege de verwachte drukte raden we je aan om hier een starttijd te kiezen voor je komst.

Geef hier je starttijd door


 Image

Wat kun je op 30 mei verwachten? We houden gesprekken en posterpresentaties over de volgende onderwerpen.

Hoe steekt het plan in elkaar? De stedenbouwkundigen van Rijnboutt en de gemeente Breda lichten je het ontwerp toe waarin gerenoveerde hallen en nieuwe woningen prachtig samengaan.

Hoe worden straten, park, pleinen, binnenhoven en de kade ingericht? De landschapsontwerpers van Karres & Brands tonen je de eerste ontwerpen voor de openbare ruimte: groen, industrieel en met ruimte voor creativiteit, kunst en cultuur. Geef ons jouw idee wat je in de grote Backer+Rueb-hal (ook een openbare ruimte) graag zou willen beleven.


 Image

Wat houdt het ontwerpbestemmingsplan in? Specialisten van Royal Haskoning DHV en de gemeente Breda maken je wegwijs in de nieuwe bestemmingen op deze plek. Ze laten je zien hoe het plan voldoet aan de wettelijke eisen voor flora, fauna, verkeer, geluid en nog veel meer. Je kan ook alle onderzoeken voor het ontwerpbestemmingsplan inzien. Klik hier voor de gemeentelijke publicatie waarin je meer leest over het indienen van een zienswijze. We laten je op 30 mei ook zien wat eerdere participatie heeft opgebracht.

Backer+Rueb wordt een autovrij gebied. Je parkeert in grote parkeergarages onder het gebied. Een verkeersspecialist van de gemeente Breda legt uit hoe het werkt.


 Image

Woonruimtes. Er komen ca. 500 woningen tussen 2025 en 2030. Medewerkers van Amvest laten je op een grote overzichtskaart zien waar welke woningen komen en wanneer. We zijn benieuwd waar jouw interesse naar uitgaat. De eerste woningen komen rond de twee grote hallen. De architect laat bijvoorbeeld ideeën zien voor negen bijzondere woon-werkwoningen met patio. We zijn benieuwd wat je vindt van alle zeventig woningen en appartementen die deel uitmaken van de eerste woningbouwfase. Verwacht nog geen verkooptekeningen en prijzen, die volgen later. We houden je op de hoogte met onze nieuwsbrief.


 Image

Werkruimte en horeca. Een specialist van Mooi Lost Op laat je alle plekken zien waar ruimte komt voor werken en horeca. Een van de plekken is de Lamonthal (waar BRACK vroeger zat). Verschillende Bredase creatieve maakbedrijven kopen hier hun eigen ruimte en richten die zelf in. In de kleine Backer+Rueb-hal en een deel van het bestaande kantoorgebouw aan de Speelhuislaan komen werk- en kantoorunits te huur. Verspreid door het gebied is plek voor horeca en dienstverlening. We zijn heel benieuwd wat voor gave tentjes jij als bezoeker daar graag zou willen zien!

Wanneer: 30 mei 2022 van 17.30 tot 21.00 uur
Waar: BRACK – Speelhuislaan 173a (entree via BRACK)
Vrije inloop

We ontvangen je met koffie en thee. Amvest en gemeente Breda hebben als beleid om geen alcohol te schenken bij informatiebijeenkomsten. De bar van BRACK is daarom deze avond gesloten – zij staan vanaf woensdag 1 juni weer voor je klaar.

Vanwege de verwachte drukte raden we je aan om hier een starttijd te kiezen voor je komst.

Geef hier je starttijd door