Image

Start sanering Lamonthal Backer+Rueb

Wonen en werken, inspiratie opdoen en voluit leven, op Backer+Rueb komt het allemaal samen. De Lamonthal wordt omgebouwd tot een fijne en dynamische plek voor bedrijven om te werken. Om de Lamonthal in de toekomst geschikt te maken voor bedrijven op Backer+Rueb, wordt er gestart met de chroom-6 en asbestsanering.

Wat houdt dit precies in? De gehele staalconstructie wordt gestraald en opnieuw geconserveerd. Ook het gehele dak wordt verwijderd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door VKS BV en starten eind september. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden begin 2023 afgerond worden.

Tegelijkertijd vinden de voorbereidingen plaats voor de selectie van een aannemer voor de restauratiewerkzaamheden van de Lamonthal die volgend jaar starten. Voor de Lamonthal is een uitgangspuntendocument opgesteld die de basis zal vormen voor de ondernemers die hier hun eigen bedrijfshuisvesting gaan ontwikkelen en realiseren. Momenteel zijn we met drie ondernemers hierover in gesprek. Uiteindelijk zal ook BRACK terugkeren naar de gerestaureerde Lamonthal.


 Image

Over de Lamonthal

Ooit werden er gigantische verwarmingsketels met Franse licentie gefabriceerd in de Lamonthal. In de toekomst komen er zelfstandige werkruimtes vanaf 350m2 voor een diversiteit aan ondernemers, ambachtslieden en designers. Deze Lamonthal wordt gesplitst in appartementsrechten, zodat professionals de kans krijgen om hun werkplek geheel naar eigen inzicht vorm te geven. Boven de Lamonthal ’zweeft’ een iconisch volume dat bestemd is voor kantoorruimtes of woningen. Verder zijn er binnen Backer+Rueb strategische plekken vrijgehouden voor kleine en middelgrote commerciële ruimtes speciaal voor horeca, dienstverlening, maatschappelijke functies of eveneens kantoren. De kop van de Lamonthal aan het water biedt ruimte voor horeca; Proeflokaal BRACK Breda, inclusief kleinschalige brouwerij.

Ben je een creatief bedrijf en ben je op zoek naar een iconische kantoorplek boven de Lamonthal dan horen we dat graag!

Lees hier meer over ondernemen in Backer+Rueb

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Backer+Rueb? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.