Image

Wonen


 Image

Een hang naar zelf creëren, zelf invulling geven aan je droombeeld van wonen, werken en leven – dat is de filosofie achter Breda’s nieuwe stadswijk Backer+Rueb. Backer+Rueb is in het bijzonder ontwikkeld om een Creative District te worden, en dat geeft de woonsfeer een verfrissende, dynamische spin. Hier woon je zoals nergens anders. Wonen in een district zoals deze brengt bijvoorbeeld regelmatig nieuwe activiteiten en evenementen met zich mee op het gebied van kunst, design en muziek. Zelfs wanneer iemand liever de rust opzoekt, kan er nog wel genoten worden van wisselende creatieve uitingen (zoals een mooie muurschildering of stadsparksculptuur) in de publieke ruimte. En niet te vergeten, van de bijzondere architectuur op Backer+Rueb.

Ondernemers, die met hun ateliers en kantoren vooral rondom de kade zullen zetelen, worden bovendien aangemoedigd om hun ambacht te laten zien, te delen met de bewoners. Ieders creativiteit wordt continu aangewakkerd. Creatie, variatie en flexibiliteit worden hier gekoesterd – Backer+Rueb is een plek waar je niet uitbeleefd raakt. Over inspiratie gesproken, die bloeit natuurlijk vooral op in een habitat waar uiteenlopende bevlogen ideeën en mensen elkaar raken.


 Image

 Image

 Image

Woningtypen

Verschillende woningtypen met aantrekkelijke gemeenschappelijke voorzieningen die aan alle wensen voldoen – koop of (sociale) huur, groot of klein. Dat is van belang voor Backer+Rueb, het terrein waar een melange aan diverse inwoners samenkomen die het gebied laden met positieve energie. Er kan worden gekozen voor woonruimte aan de levendige haven, aan een brede, boomrijke laan, aan een industriële hal of aan een charmant stadsplein. Alles omringd door groen – van een eigen tuin of dakterras tot balkon, loggia of publieke stadstuin waar je steeds nieuwe, gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten. De woningtypes variëren daarbij in prijsklasse en oppervlakte.

De grondgebonden woningen, met eigen voortuin of opgang, tellen drie of vier bouwlagen. De appartementengebouwen komen uit op vijf tot tien lagen. Aan weerszijden van de karakteristieke oude Backer+Rueb-loodsen worden een aantal originele woningen gerealiseerd. Boven het Backer+Rueb kantoor komt een ‘zwevend volume’ met enkele appartementen, van waaruit je rondom uitzicht hebt. Hierbij wordt er desgewenst gezocht naar de combinatie van wonen en werken, zodat je letterlijk alles in huis hebt. Daarmee springt het woonaanbod op Backer+Rueb – eveneens binnen de stad Breda – er tussenuit!


 Image

 Image

 Image

De creatieve woon-werkwoningen van Backer+Rueb

Voor de creatieve makers die op zoek zijn naar een studio of atelier aan huis biedt Backer+Rueb de ultieme oplossing. Er worden namelijk 9 prachtige woon-werkwoningen ontwikkeld. Deze woon-werkwoningen bieden alle ruimte om samen met je partner of met je gezin in alle luxe te wonen. Zo zijn er drie grote slaapkamers beschikbaar. Het unieke aan deze grote woningen is dat je via je patiotuin – of direct via de woning, wat je maar wilt – naar je eigen atelier loopt. Dit atelier is 35m2 en met een entresol zelfs uit te breiden naar 60m2. Hier heb je alle ruimte om jouw creativiteit en ondernemersgeest een plek geven. De uitstraling van je atelier is industrieel, licht en ruimtelijk. Samen met je nieuwe buren vorm je de intieme én creatieve straat van Backer+Rueb. Interesse in deze woningen? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor de nieuwsbrief via onderstaande button. Vink bij inschrijving ‘Ik zoek een koopwoning’ én ‘Ik wil ondernemen’ aan. Dan weten wij dat je deze woon-werkwoningen interessant vindt.

Inschrijven


 Image

Openbare ruimte

Backer+Rueb wordt een stadswijk voor alle Bredanaars, en voor nieuwsgierige kunst- en cultuurgeïnteresseerden van heinde en verre die deze nieuwe kant van Breda willen ontdekken. Het gebied is zoveel mogelijk openbaar toegankelijk, maar daarbinnen zitten wel zachte gradaties. De haven en Speelhuislaan vormen verwelkomende horeca- kunst- en cultuurplekken. Terwijl de binnengebieden vooral aanlokkelijk zijn voor locals van Backer+Rueb. In de binnengebieden begeef je je onder je eigen buren, ademt de sfeer een introverter, vredig karakter. Niet voor niets zijn deze bewoonde straten, omgeven door groen, autoluw gemaakt. Hier worden gemeenschappelijke binnentuinen voorzien van inheemse, seizoensgebonden planten. Aangevuld met intieme hofjes voor aangrenzende woningen. Daarnaast zijn er ook woningen met privé-tuinen waar bewoners zich helemaal kunnen terugtrekken en opladen.

In een notendop wordt deze veelzijdige wijk een levendig, grootstedelijk gebied waar wonen, werken en ontmoeten moeiteloos in elkaar overgaan. Backer+Rueb is het summum van leefgenot voor wie geeft om community, voor wie houdt van comfortabele voorzieningen en voor wie niet zonder een grootstedelijke sfeer kan.

Mobiliteit

Vrijuit dwalen door een rustgevend autoluw domein, dat vergroot de levenskwaliteit op Backer+Rueb. De dynamische stadswijk is van de wandelaar en van de fietser. Met een mooie fietsroute over de Speelhuislaan, langs de Lamonthal en de nieuwe brug over de haven. Verspreid door het hele gebied is er toegang tot collectieve fietsenstallingen en fietsparkeerplekken voor bewoners of bezoekers. In de centrale hal komt een overdekte passage voor voetgangers, vanaf Electron wordt er een speciale dwaalroute uitgezet. Terwijl er tegelijkertijd een perfecte balans wordt gevonden met de automobilist, die moeiteloos zijn auto of motor ondergronds kwijt kan. Waar mogelijk met vrijwel onzichtbare in- en uitritten op loopafstand van de eigen woning. Reken op een mobiliteitsplan met praktische servicehub voor jou en je buurtbewoners, met services zoals deelauto’s, deelfietsen, een boodschappendienst of hondenuitlaatservice. Pakketdiensten kunnen pakketjes voor het gebied afleveren, waarvan jij vervolgens gelijk een oproepje ontvangt. Dat maakt het dagelijks leven een stuk gemakkelijker. Backer + Rueb wordt zowel stads als uitermate groen met verrassende steegjes, pleintjes en binnenhoven.

Blijf op de hoogte

Wil je de plannen in hét nieuwe Creative District, Backer+Rueb, op de voet volgen? Met een druk op de knop ontvang je onze nieuwsbrief. Geen zorgen, je zult alleen het belangrijkste en meest boeiende nieuws over dit project in je inbox ontvangen.