Image

Woningaanbod Fase 1

Wonen en werken, inspiratie opdoen en voluit leven, op Backer+Rueb in Breda komt het allemaal samen. Backer+Rueb wordt een stadswijk voor alle Bredanaars. In Fase 1 komen verschillende woningtypen in diverse prijsklassen, werkplekken en gemeenschappelijke voorzieningen die aan alle wensen voldoen. De bouw van Fase 1 gaat naar verwachting in 2024 van start. Hier vind je een overzicht van de typen woningen die in Fase 1 van Backer+Rueb worden gebouwd.


 Image

Stadswoningen in kantoorgebouw B+R

Wonen in een stadswoning in het voormalige kantoorgebouw van Backer+Rueb, dat is pas bijzonder wonen op een historische plek! In het kantoorgebouw worden 7 stadswoningen gerealiseerd. Tweelaagse, speelse stadswoningen met op de begane grond twee of drie slaapkamers en een royale badkamer. De trap in het midden van de woning brengt je naar de eerste verdieping, waar zich de keuken en de woonkamer bevinden. De woningen hebben ieder een fraai, woningbreed overdekt terras op het zuiden.

Bijzonder aan de stadswoningen is de verdiepingshoogte: ca. 4 meter hoog op de begane grond en 5 meter op de eerste verdieping. De stadswoningen variëren in oppervlakte van ca. 100 tot 125 m2. Deze woningen krijgen de beschikking over het gebruik van één parkeerplaats in de nieuwe parkeergarage op het terrein en fietsen worden overdekt gestald in het oude industriecomplex.


 Image

Appartementen boven kantoorgebouw B+R

Met behoud van de zichtbaarheid van het industriële verleden worden boven het voormalige kantoorgebouw van Backer+Rueb 18 nieuwe appartementen gerealiseerd. Vanuit het ‘zwevende’ volume boven het oude kantoorgebouw kijk je vanuit je appartement uit over Backer+Rueb. Uitzicht op de Speelhuislaan en de oude watertoren, op het water of toch liever over de industriële hallen naar het zuiden van Breda? Het kan allemaal.

Deze 3-kamerappartementen hebben een oppervlakte van ca. 75 tot 80 m2 en terrassen van 6 of 14 m2.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Atelierwoningen

Voor de creatieve makers die op zoek zijn naar een studio of atelier aan huis biedt Backer+Rueb de ultieme oplossing. Er worden namelijk 9 unieke woon-werkwoningen ontwikkeld ten oosten van de grote Backer+Rueb hal. Kenmerkend aan deze woningen zijn de sheddaken die refereren naar de fabriekshal, die hier oorspronkelijk gestaan heeft.

Het woongedeelte bestaat uit een grote woon(werk)kamer en keuken op de begane grond. Er zijn drie grote slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Er is een ruime berging voor o.a. de fietsen en een parkeerplaats voor de auto in de ondergrondse garage. Alle ruimte dus om – met je gezin – te wonen én te werken. Tussen het woongedeelte en het atelier ligt de privé patiotuin. De keuken vormt de verbinding tussen beide delen van deze grote woon-werkwoning.

Dit atelier met een grote, glazen pui is 35 m2 en hier heb je alle ruimte om jouw creativiteit en ondernemersgeest een plek geven. De uitstraling van je atelier is industrieel, licht en ruimtelijk. Samen met je nieuwe buren vorm je de intieme én creatieve straat van Backer+Rueb.

De atelierwoningen hebben een oppervlakte van 190 m2, waarvan 35 m2 gereserveerd voor het atelier. De patiotuin tussen de woning en het atelier is 30 m2 en is ook te gebruiken voor creatieve doeleinden.


 Image

Stadswoningen westzijde B+R hal

Tegen de westzijde van de grote Backer+Rueb hal komen 7 drielaagse, royale stadswoningen. Een ideale woning voor een groot (samengesteld) gezin. Deze woning heeft 4 slaapkamers (of 3 slaapkamers en een werkkamer) en twee badkamers. Op de eerste verdieping vind je de woonkamer en de keuken op het westen, met aangrenzend een ruim terras van 13 m2. ’s Ochtends in de zomerzon koffie drinken? Vanuit de slaapkamer op de tweede verdieping loop je zo naar het tweede terras (9m2). De indeling van deze woningen staat niet vast: je kunt deze naar eigen wens indelen.

Bijzonder aan deze woning is de flinke plafondhoogte van de begane grond van 3,2 meter, wat voor veel licht en ruimte zorgt. Deze stadswoningen hebben een oppervlakte van 150 m2. Voor de auto kan gebruik gemaakt worden van een parkeerplaats in de parkeergarage.


 Image

 Image

Appartementengebouw

Wonen in een prachtig appartement met uitzicht op Backer+Rueb? Aan de kade komt een appartementengebouw met 29 appartementen. Op de begane grond komen 3 multifunctionele studio’s van ca. 80 m2. Kies je hiervoor, dan word je getrakteerd op een flinke plafondhoogte van ca. 4 meter. Op de eerste t/m de zesde verdieping bevinden zich 22 appartementen, variërend van 65 m2 tot 125 m2. Alle appartementen beschikken over een royaal balkon of een ruim dakterras.

Op de hoogste woonlagen (7e en 8e verdieping) liggen twee royale penthouses van 210 en 180 m2. Door de grote raampartijen heb je een weids uitzicht over Backer+Rueb, het water en de stad Breda als geheel.

+

Appartementen boven kantoorgebouw B+R

Boven het voormalige kantoorgebouw van Backer+Rueb worden 18 nieuwe appartementen gerealiseerd.

Appartementengebouw

Aan de kade komt een appartementengebouw met 29 appartementen.

Stadswoningen in voormalig B+R kantoor

In het oude Backer+Rueb kantoorgebouw worden 7 stadswoningen gerealiseerd.

Atelierwoningen

Er worden 9 unieke woon-werkwoningen ontwikkeld ten oosten van de grote Backer+Rueb hal.

Stadswoningen

Tegen de westzijde van de grote Backer+Rueb hal komen 7 drielaagse, royale stadswoningen.

Alle woningen en appartementen zijn energiezuinig en goed geïsoleerd en worden aangesloten op een eigen WKO-installatie. De WKO-installatie biedt duurzame warmte in de winter en zorgt voor aangename verkoeling tijdens de warme zomermaanden.

Wil je als eerste op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Backer+Rueb? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.