Image

Community

Uitgebreide participatie ligt ten grondslag aan Backer+Rueb met als eindbeeld: een levendige community. Daarom kan deze beeldbepalende wijk niet anders dan in samenwerking met potentiële bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden worden vormgegeven. Ontwikkelaar Amvest heeft dan ook vanaf het prille begin de handen ineengeslagen met geïnteresseerden voor een transformatie van formaat én op maat.


 Image

Hallo community, denk mee!

Een stedelijke wijk waar wonen, werken, vertier, inspiratie, creativiteit en de liefde voor natuur samenkomen. In een vroeg stadium werd rondgevraagd naar de wensen voor Backer+Rueb. Dat resulteerde in de ontwikkeling van een zogenaamde ‘ID Card’, een soort verbeelding van de gewenste identiteit van Backer+Rueb. Zo werd de positionering – een creatief, natuur-lievend district voor iedereen – en het programma –veelzijdig, flexibel, experimenteel en pionierend – vastgesteld voor het industriële Backer+Rueb-gebied. Hoe die ID Card uiteindelijk tot stand kwam: middels wijkbijeenkomsten in woonwijk Belcrum met verscheidene workshops. De vliegende start voor een dynamische wijk die – naar de filosofie van de Amerikaans-Canadese stadsactivist Jane Jacobs – voor tal van mensen iets te bieden heeft, enkel omdat het ook daadwerkelijk is bedacht en ontwikkeld door alle betrokkenen.


 Image

Zo lang duurt het niet meer, de eerste woningen en werkruimtes op Backer+Rueb zullen sneller dan je misschien denkt intrek-klaar zijn! Om precies te zijn: de eerste commerciële ruimten in 2024, de eerste woningen in 2025. Amvest zal belangstellenden op diverse momenten informeren en benaderen voor input en dit zal afhankelijk van de op dat moment geldende Corona maatregelen al fysiek kunnen plaatsvinden of helaas toch nog digitaal. Het Voorontwerp Bestemmingsplan zal eind 2021 in procedure worden gebracht. Het unieke woon- en werkterrein Backer+Rueb wordt voor en door Breda gerealiseerd, met een hechte community. Afgelopen tijd hebben veel mensen enthousiast meegedacht! In het verleden hebben de volgende drie webinars over gebiedsontwerp, wonen en ondernemen plaatsgevonden. Bekijk deze webinars hier terug. Hiernaast zijn de webinars overzichtelijk uitgewerkt in participatieverslagen.

Bekijk alle participatieverslagen

Ook meedenken? Dat is meer dan welkom. Twijfel niet ons te contacteren op info@backerenrueb.nl.

Blijf op de hoogte

Wil je de plannen in hét nieuwe Creative District, Backer+Rueb, op de voet volgen? Met een druk op de knop ontvang je onze nieuwsbrief. Geen zorgen, je zult alleen het belangrijkste en meest boeiende nieuws over dit project in je inbox ontvangen.