Image

Backer+Rueb Workspace

Vanaf de kade aan het water en het plein wandelen bewoners en bezoekers straks zo de entree van de werkruimte binnen, het kloppende hart van de dynamische woon- en werkwijk Backer+Rueb.

Deze co-working space is ingericht als verzamelpunt voor gelijkgestemde makers, creatieven en entrepreneurs. Een bestemming die van alle gemakken is voorzien, die inspireert en aanzet tot groots denken. Gesitueerd in de kleine hal en de helft van het kantoorgebouw met in totaal circa 3.500 m2 , ademt dit historische pand een ware entrepreneursgeest. Van oudsher maakten (smaak)makers, ontdekkers, uitvinders en andere vooruitstrevende denkers namelijk gebruik van deze locatie. Dat erfgoed wordt nu nieuw leven ingeblazen. De stijl is industrieel met baksteen en beton, omgeven door veel groen.

Verdeeld over drie verdiepingen, bevindt zich bij binnenkomst een foyer die doet denken aan een sfeervolle hotellobby. Hier valt aan alle kanten bakken met licht binnen. In de lobby worden verschillende diensten aangeboden – van de mogelijkheid tot het bestellen van een deelauto tot een kalme werkplek aan een van de grote ramen en natuurlijk kwaliteitshoreca. Met onder meer een goede kop koffie om de dag vliegend mee van start te laten gaan en een klein, mooi ontbijt- en lunchmenu. De ideale plek om informeel te werken, even te overleggen of ’s zomers plaats te nemen op het terras buiten in de zon.


 Image

Creative workspace

Vanuit de lobby leidt een grote houten tribunetrap naar de boulevard op de eerste verdieping. Deze brede, bruisendeboulevard vormt de hoofdontsluiting van alle kantoren, flexplekken en ontmoetingsruimtes op de begane grond, eerste en twee verdieping. Deze werkplekken zijn bedoeld voor ‘de nieuwe makers’, creatieve bedrijven en ondernemers werkzaam in diverse disciplines, van design tot technologie en duurzaamheid. Zowel kleine als grote bedrijven zijn welkom, die elkaar kunnen ondersteunen en voeden met nieuwe ideeën.

Het hele Backer+Rueb-gebied is autoluw. De co-workingspace en bijbehorende horeca blijven goed bereikbaar via de Speelhuislaan. Het parkeren van auto’s kan in de ondergrondse parkeervoorziening op Backer+Rueb. De fietsen van ondernemers of werknemers kunnen in de kelder on het kantoorgebouw gestald worden.

Zie jij jezelf werken op Backer+Rueb? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang alle updates rondom ondernemen op B+R.